Mes padainuosim dainų dainelę.

Mes padainuosim dainų dainelę.

2013 m. vasario 23 d., šeštadienis



Meteorologiniai pastebėjimai rodo, kad jau antri metai, kai į Betygalą anksčiau nei kur kitur ateina pavasaris. Paklausite, kodėl taip yra. Todėl, kad tą dieną, kai žmonės daug valgo, dainuoja, šoka ir kitaip linksminasi, į Betygalą susirenka nesuskaičiuojami būriai žmonių. Nuo jų širdžių šilumos nutirpsta sniegas, atšyla oras ir mums pradeda šypsotis pavasaris. Ta šventė -Užgavėnės.
Vasario 12 dieną nuo pat ryto  prie kultūros namų vyko šurmulys. Buvo kepami blynai, kuriuos su meile maišė, kepė Vilma Mieliauskienė, Reda Rimidienė, Laimutė Vizbarienė, Aldona Žičkienė. Kad gerai keptų blynai ir užtektų kaitros, į pagalbą atėjo Rolandas Aksamitauskas, Vytautas Tautkus, Gintas Mieliauskas, Arūnas Rekstys, Kazys Grinius. Čirškėjo, kvepėjo kepami gardumynai, priviliodami vis didesnį skaičių jų valgytojų. Blynų skleidžiamas kvapas pasklido ne tik po Betygalos seniūniją, bet ir po visą rajoną ir net už jo ribų. Jis pasklido plačiai, pasiekdamas net Kėdainius, iš kur atbildėjo Lašininis su Kanapiniu. Užuodęs gardų kvapą, mus aplankė tautodailininkas Ričardas Ramanauskas. Paragavęs blynų,  pažadėjo Betygaloje pastatyti naują kryžių.





Tą dieną pro Betygalą kelias vedė ir UAB „Bilderis“ direktorių Saulių Matelį, kuris, taip pat neatsilaikęs gardžiam blynų kvapui, užsuko į mūsų kiemelį. Maloniai nustebintas mūsų keptų blynų skonio nusprendė, kad betygaliečiai verti apdovanojimo ir skyrė mums didžiulę dovaną – Silvijos, Giulijos ir Evaldo koncertą. Pavakarę į Betygalą atvyko ir dovanotas koncertas, kuris prikvietė pilną salę žiūrovų iš visos seniūnijos. Išgirdęs, kad taip linksmai betygaliečiai švenčia Užgavėnes, atskubėjo ir rajono meras A. Mielinis. Daug buvo plojimų, bendrų dainų su atlikėjais ir net trankių šokių. O kad įsitikintumėme, kad žiema pakilo į orą ir žemėje jai ne vieta, miestelio aikštėje suliepsnojo Morė, paskelbdama Gavėnią ir šv. Velykų šventės didįjį laukimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą